שף עמוס חיון
גדל בהוד השרון בין הפרדסים ושדות התותים של סבתו, בשכונה שהייתה כור היתוך בין תרבויות ועדות. מגיל צעיר נחשף לאהבת הבישול והאירוח, ולטעמים שסיפרו לו עולם – מהתווים של הסאמנה של הקובנה התימנית ועד לקופסאות ההרינג הכבוש במקררים.
את צעדיו הראשונים בעולם המטבח המקצועי עשה במטבחים מובילים בניו יורק, שם התקדם עד לעבודה לצד שפים מכוכבי מישלן מהשורה הראשונה.
לאחר שבע שנים גדושות, חזר לישראל והכה שורשים. חיון פתח את מסעדת רובידה במושבה החקלאית מזכרת בתיה. במבנה האבן עתיק לשימור, בבוסתן שלצידו ובאדמה הנדיבה של שפלת יהודה הפורייה – מצא בית. בחקלאים שמסביבו מצא משפחה.
למעבר למטבח של תנובת ארץ הגליל ורמת הגולן, קדמו שנתיים של מחקר ויחסי גומלין חדשים שנרקמו לאיטם, גם ובעיקר בשעתם הלא קלה של אנשי הצפון.
המטבח הצפוני המקומי החדש של שף עמוס חיון הוא סך כל סיפורם.